טכנולוגיית ה-CANBUS אשר פותחה לפני כ-20 שנה על ידי מהנדסי הרכב ונמצאת בשימוש ברכב הפרטי ובמשאיות קלות תשמש גם את מעמיסי חברת בובקט.
חברת בובקט אימצה את הטכנולוגיה לשימוש במעמיסים שהיא מייצרת,במיוחד עם שילוב קופסת ה-7 פינים שהחליפה את קופסת ה-14 פינים הישנה שהיתה בכלים עד 1999.
"יחידת ה-14 פינים הינה יחידה סטנדרטית של 12V ו-"אדמה" (מינוס),אומר גסטין אודגארד מנהל מוצר לציוד נלווה למיני מעמיסי בובקט.
יחידת ה-14 פינים היא הנפוצה ביותר בקרב ציוד קומפקטי (של כל החברות ,לא רק בבובקט).
לדוגמה,אומר גסטין - תאור לכם מיני מעמיס שמחוברת עליו "להב דחפור" שפעולותיה לדחוף בהטייה ימינה או שמאלה ,למעלה ולמטה בהתאם לצורך בעבודה,את ההטייה מפעיל סולונויד ששולט על המערכת ההידראולית ספציפית לכל פעולה,אותו סולונויד מקבל מתח / פקודה להיפתח או להיסגר דרך חוט המחובר ישירות ללחצן בתא המפעיל,פעולה פשוטה ורגילה למדי אך לצרנו זה כל מה שתקבלו מהמערכת הזו,לא ניתן לקבל מידע כלשהו או לשלוח מידע מהמכונה לציוד הנוסף.
"במשך השנים הציוד הנלווה (מקדחים,להבים,זרועות חפירה,פטישים)נהיו משוכללים יותר,מורכבים יותר ובעלי פונקציות עבודה רבות יותר,מכאן נוצר הצורך לגרום למכונות "לדבר ביניהן" וזה מה שהוביל את חברת בובקט לאמץ את טכנולוגיית ה- CANBUS ולהכניס את מערכת ה-7 פינים לציוד המכני שהיא מייצרת".
"עם טכנולוגיית ה- CANBUS ומערכת ה-7 פינים נוכל לשלוח עשרות הודעות באותה הריתמה והציוד הנלווה יכול להבין מה הם",אומר גסטין.
קחו לדוגמה את חותך העצים של בובקט ,יש לו 4 להבים עולים ויורדים וזוג מייצבים אחורי,פעולות אלו נשלטות על ידי 4 כפתורים מהקבינה,מה שלא היה ניתן לביצוע במערכת ה-14 פינים.
הציוד הנלווה והמעמיס מתקשרים לבד בינם לבין עצמם ללא צורך במפעיל,לציוד הנלווה יש את היכולת לשלוט אפילו ברמת הלחץ ההידראולי של המעמיס באותו רגע.
כאשר מחברים ציוד נלווה שעובד על לחץ נמוך ,הציוד נלווה משדר אוטומטית למעמיס להנמיך את הלחץ ההידראולי בכדי לשמור על עצמו מנזק כלשהו שיכול להיגרם ולהפך כאשר נחבר ציוד נלווה שעובד על לחץ גבוהה הוא ישדר למעמיס שצריך להגביר את הלחץ ההידראולי וכ'ו.
יתרון נוסף של המערכת הוא שהיא יכולה להתריע ישירות למחשב בקבינה שיש תקלה כלשהי ,בדיוק כמו כל תקלה אחרת של המעמיס עצמו.