10 טיפים לבטיחות בעבודה I מאת: מערכת דיזל פאוור I פורסם בתאריך: 17/12/13.
תאונת עבודה באתר בנייה - אילוסטרציה.
אם אתה עובד בסביבה של ציוד כבד או כמפעיל ציוד כבד בעצמך, אתה חייב לתת לו את הכבוד הראוי ולהתייחס לכל תנועה שלך ושלו בזהירות. עבודה בסמיכות או על ציוד המשמש בבנייה, כרייה , ייעור , חקלאות ותעשיות אחרות בד"כ קשור לעבודה עם מכשירים ומכונות גדולות וחזקות, מכונות שמטבען מסוכנות.
רב העוסקים בתעשייה הכבדה אכן מודעים היטב לסכנות הכרוכות בכך, אולם בכל שנה ברחבי העולם יש עדיין אלפי תאונות קשות שנגמרות בפציעה קשה ואף מוות הקשורות לעבודה בסביבת ציוד כבד ומכונות.
אף פעם אין סיבה אחת או אדם אחד שאפשר לייחס ישירות אליהם את התאונה, תאונות יכולות לקרות למפעיל חדש או מנוסה ולעובד צעיר או לעובד עם נסיון עשיר.
ברור לכולם שלכל מכונה יש את הסיכונים, אבל יש כמה כללי בטיחות כלליים שאתם יכולים לבצע כדי שכולם יגיעו הביתה בסוף היום בשלום.
1. למד לתקשר עם האנשים שעובדים סביבך - עם זה באמצעות מכשירי קשר או משגיח שהוכשר לכך על ידי סימני ידיים. לעולם אל תניח שאנשים יודעים מה אתה הולך לעשות .
2. הישאר תמיד מודע לסובב אותך, הישאר עירני ודע תמיד את הנקודות המתות של הציוד שלידך , בין אם אתה המפעיל או שאתה רק עובד לידו.
3. כשאתה מחליט לעבוד על ציוד מכני כלשהו, ודא שהוכשרת לכך על ידי המאמנים המתאימים ואתה יודע להפעיל את המכונה בבטחה וגם לבלום אותה שצריך.
4. תמיד לבש בגדים שגורמים לך להיראות בולט יותר וגם נעלי עבודה עם כיםת ברזל.
5. תמיד אבל תמיד חגור את חגורת הבטיחות שלך, קל לשכוח לחגור שאתה נמצא במכונה גדולה ומרגיש בלתי פגיע - במקרה של התהפכות חגורת הבטיחות יכולה להציל את חייך.
6 . לעולם אל תעלה או תרד מציוד מכני כלשהו בזמן שהוא נע.
7 . אל תעמיס אף פעם על מכונה מכל סוג שהוא עומס הגבוה מהמותר לפי הוראות היצרן - גם אם נראה לך שכך תחסוך זמן וכסף.
8 . כשאתה מטפס על ציוד כבד שמור תמיד על אחיזה משולשת. נפילות והחלקות הם עדיין הגורם מספר אחת לפגיעה , ולכן אף פעם אל תקפוץ מציוד כבד, הקפד תמיד על אחיזה בשלוש נקודות ( שתי רגליים ויד אחת או רגל אחת ושתי ידיים בכל העת ) .
9 . בתחילת כל משמרת עשה לך הרגל לבדוק ויזואלית את הכלי, עשה סיבוב סביב הכלי בדוק את הצמיגים, רצועות ובכלל בדיקה ויזואלית שאין שברים או דברים יוצאי דופן.
10. פריקה או העמסה של ציוד מכני תתבצע תמיד בקרקע ישרה ויציבה ובאזור ללא מכשולים, כך תמנע אפשרות של התהפכות או הידרדרות של הציוד.
תאונת עבודה באתר עבודות תשתית - אילוסטרציה
אהבתם את המאמר? עשו לנו לייק בפייסבוק והצטרפו לשיחה: